06.07.2021, 16:29

У Польщі вертоліт з українцями впав у озеро

Марина Началова | Всі новини автора
упал вертолет

У Вармінсько-Мазурському воєводстві Польщі приватний вертоліт, на якому знаходилися українці, впав у озеро Талти.

В результаті події ніхто не загинув, троє людей були госпіталізовані, передає Час Пік з посиланням на польське видання RMF24.

За свідченнями очевидців, незабаром після зльоту у вертольота почалися проблеми з двигуном. Поступово він почав спускатися, поки нарешті не впав у воду. Машина повністю затонула.

У воді опинилися три людини, яких підібрали туристи, що пропливали на катері. Потім пасажирів вертольота доставили в лікарню. Відомо, що на вертольоті летіли громадяни України, які проживали в Польщі.

Жінку, яка отримала найважчі травми, доставили в лікарню міста Гіжицько з травмою хребта. Її 17-річна дочка - теж з пошкодженим хребтом - була доставлена ​​в лікарню в Ольштині на вертольоті медичної авіації. Пілот також був доставлений в Гіжицько для спостереження.

Повідомляється, що вертоліт був приватним і належав місцевому жителю. Уламки вертольота на глибині 13 метрів вже обстежені пожежними, інших людей на борту не було.

Виявлено витік палива в озеро, але, як заявили в пожежній частині Ольштина, він не представляє небезпеки, оскільки паливо випаровується.

Поліція під контролем прокуратури почала розслідування аварії вертольота. Встановлено, що пілот був тверезий. Опитування очевидців показує, що вертоліт не вдарився об поверхню озера з силою, і все виглядало так, ніби пілот хотів посадити машину на поверхню води.

Раніше повідомлялося, що в Росії зазнав аварії пасажирський літак Ан-26: всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: