08.07.2021, 12:35

Японія вводить у Токіо надзвичайний стан на час Олімпіади, - ЗМІ

Япония вводит в Токио чрезвычайное положение

Уряд Японії планує вже вчетверте ввести надзвичайний стан у столиці країни у зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19.

Термін діючих зараз карантинних заходів у Токіо закінчується 11 липня. Однак, за інформацією джерел видання The Asahi Shimbun, уряд планує ввести надзвичайний стан у столиці до 22 серпня, повідомляє Час Пік.

Цього тижня уряд має оголосити режим НС у столичному регіоні і він триватиме до 22 серпня, що включає період проведення Олімпійських ігор з 23 липня по 8 серпня.

Міжнародним глядачам вже заборонили відвідувати заходи, а новий надзвичайний стан передбачає, що місцеві жителі також можуть бути позбавлені доступу на Ігри.

Надзвичайна ситуація стане четвертою для Токіо з моменту початку пандемії. Основна увага в надзвичайній ситуації приділяється проханню про закриття барів, ресторанів та караоке-салонів, де продають алкоголь.

Заборона на продаж алкоголю - ключовий крок до того, щоб пом'якшити святкування відкриття Олімпійських ігор і утримати людей від випивки та вечірок. Очікується, що жителі Токіо будуть залишатися вдома і дивитися ігри з екранів телевізорів.

Обмеження передбачатимуть заборону допуску глядачів на спортивні об'єкти у Токіо. Це включає і проведення церемонії відкриття ігор на фактично порожній арені, де будуть присутні тільки спонсори та VIP-гості.

Остаточне рішення щодо допуску глядачів на ігри має бути прийнято в п'ятницю. У Токіо вже прибув президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, щоб вирішити це питання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк