09.07.2021, 14:29

Шторм "Ельза" дістався до Нью-Йорка: у місті повінь, затоплено станції метро

Шторм "Эльза" в Нью-Йорке

Східне узбережжя США опинилося на шляху урагану "Ельза". Тропічний шторм, який приніс негоду на Кубу, в штати Флорида, Джорджія та Південна Кароліна, викликав повені та ускладнив рух у Нью-Йорку.

У Нью-Йорку через затоплення метро пасажири змушені вплав вибиратися з підземки, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Деякі станції перетворилися буквально в озера, рівень води місцями досягав пасажирам до пояса. 

"Будь ласка, будьте обережні та не заходьте на затоплені станції, поки наші бригади працюють над вирішенням цієї проблеми", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Нью-Йоркського метрополітену в Twitter. 

Людей просять залишатися вдома і без необхідності не виходити. До цього ураган вже пройшов трьома американськими штатами: Флоридою, Південною Кароліною та Джорджією. Ураган рухається на північ зі швидкістю 120 км/год, його вже зарахували до першої категорії небезпеки.

Ураганний вітер зриває дахи, ламає дерева та знищує машини. Зруйновані лінії електропередач, десятки тисяч людей залишилися без світла.

За даними Національного центру ураганів, район Нью-Йорка готується до тропічного шторму, який, як очікується, принесе проливні дощі, які можуть спровокувати раптові повені, а також сильний вітер. Національна метеорологічна служба Нью-Йорка попереджала, що існує ймовірність того, що на Лонг-Айленді в Нью-Йорку будуть тривалі тропічні штормові вітри.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк