18.07.2021, 12:16

Бельгія відкрила кордони для українських мандрівників

Ольга Романец | Всі новини автора
Бельгия

Бельгія відкрила кордони для українців згідно з рекомендацією Ради Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter, передає Час Пік.

"Бельгія відкрилася для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. МЗС працює, щоб цього літа можливостей для подорожей ставало все більше", - написав міністр.

Кількома днями раніше, 14 липня, Європейський Союз включив Україну в рекомендований список третіх країн, для яких слід зняти обмеження на поїздки в ЄС.

Крім України в "зелений" список ЄС потрапили: Албанія, Вірменія, Австралія, Азербайджан, Боснія і Герцеговина, Бруней Даруссалам, Канада, Ізраїль, Японія, Йорданія, Чорногорія, Ліван, Нова Зеландія, Катар, Молдова, Північна Македонія, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Південна Корея, США, а також Китай (але в тому випадку, якщо китайська влада теж на принципах взаємності скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС). У той же час з цього списку виключили Руанду і Таїланд.

Нагадаємо, Естонія внесла Україну в "зелений список" країн. Тепер в'їхати в країну (в тому числі в туристичних цілях) можна без негативного тесту на COVID-19, а проходити самоізоляцію не потрібно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: