20.07.2021, 14:53

Мільярдер Безос летить у космос на кораблі своєї компанії: онлайн-трансляція

Марина Началова | Всі новини автора
безос

Сьогодні засновник Amazon Джефф Безос вирушить у космос на ракеті New Shepard компанії Blue Origin.

Ракета стартує 20 липня з майданчика Launch Site One в Техасі о 8 годині ранку за місцевим часом (16:00 за Києвом), передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Це буде 16-й запуск ракети New Shepard, який здійснить Blue Origin, і перший з екіпажем на борту.

Разом з Безосом у політ вирушать ще 3 людини: його брат, 53-річний Марк Безос, 82-річна льотчиця Уоллі Франк і 18-річний випускник школи з Нідерландів Олівер Дейма. Цей політ обіцяє встановити відразу три своєрідних рекорди: на борту будуть одночасно найстаріший, наймолодший і найбагатший астронавти за всю історію.

Очікується, що ракета підніме капсулу з астронавтами на висоту 100 кілометрів. Політ триватиме близько 11 хвилин, 3 з яких екіпаж проведе в невагомості.

Нагадаємо, 11 липня перший комерційний політ у космос здійснив "конкурент" Безоса - власник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон. Його корабель піднявся на висоту понад 80 кілометрів.

Примітно, що у Безоса сумніваються в тому, що подорож Бренсона можна вважати польотом в космос, оскільки він не досяг так званої лінії Кармана - межі атмосфери і космосу, яка, за стандартами Міжнародної авіафедераціі (FAI) знаходиться на висоті 100 км. У той же час NASA, Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) і ВПС США вважають, що межа космосу розташована на висоті 80,5 км - по цій класифікації Бренсон по праву вважається першим космічним туристом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: