03.08.2021, 12:18

Литва почала повертати нелегальних мігрантів, що проникають в країну з Білорусі

Литва, Беларусь, граница, мигранты

Литва почала повертати до Білорусі нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити до країни з території Білорусі. Литовські прикордонники почали затримувати та видворяти нелегальних мігрантів, які перетинають кордон між країнами.

У ніч на 3 серпня 2021 року було затримано та повернуто до Білорусі десятки нелегальних мігрантів. Мали місце випадки у Швенченському, Шальчінінкайському та Ігналінському районах. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічюс, передає Час Пік з посиланням на LRT RADIO.

Заступник міністра не виключив, що в разі прояву агресії з боку нелегальних мігрантів до них може застосовуватися сила.

"В першу чергу, мігрантам, напевно, кажуть, що вони заблукали, що вони приїхали у велику країну РБ та полюбили її природу, заблукали в даній місцевості і можуть продовжити туристичний маршрут по Республіці Білорусь", - сказав Абрамавічюс.

За словами заступника міністра, Литва більше не може приймати потік мігрантів, який постійно збільшується. Він зазначив, що поки не надано притулок жодному з іноземців, які потрапили до Литви з Білорусі.

2 серпня, міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте підписала наказ, який дозволяє прикордонникам повертати нелегальних мігрантів та направляти їх до прикордонних пунктів пропуску або до дипломатичних місій.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк