04.08.2021, 09:35

У США в музеї "Титаніка" відколовся айсберг та травмував відвідувачів

музей "Титаника"

В американському містечку Піджен-Фордж (штат Теннессі) сталася надзвичайна ситуація. У музеї "Титаніка" відколовся айсберг, травмувавши відвідувачів.

Інтерактивний айсберг звалився на відвідувачів музею. Постраждало три людини. Інцидент стався 2 серпня. Про це йдеться на сторінці музею у Facebook, повідомляє Час Пік.

в музее "Титаника"

Музей, присвячений легендарному затонулому пароплаву "Титанік", було відкрито у 2010 році. Його будівля є зменшеною копією затонулого круїзного лайнера. У колекції музею налічується понад 400 предметів, які знаходилися на судні або належали його пасажирам.

музей "Титаника"

Відвідувачі музею можуть зануритися в атмосферу того часу, прогулятися по палубі, доторкнутися до айсберга та відчути себе одним з пасажирів.

Для трьох осіб відвідування музею виявилося фатальним - інтерактивна стіна-айсберг звалилася на них при контакті. Всіх оперативно госпіталізували. Одного потерпілого повітряним транспортом було доставлено до медичного центру університету Теннессі в Ноксвіллі. Ще двох перевезли на машині швидкої допомоги до медичного центру в Севьервилле.

музей "Титаника"

До моменту прибуття служби порятунку співробітники музею евакуювали відвідувачів та закрили комплекс. В даний час атракціон закритий до встановлення причини ситуації. 

"Зайве говорити, що ми ніколи не думали, що станеться подібний інцидент, оскільки безпека наших відвідувачів та членів екіпажу завжди на першому місці. Ми пишаємося якістю нашого обслуговування та вживаємо заходів для дотримання правил техніки безпеки", - заявили власники музею.

Нагадаємо, британський трансатлантичний пароплав "Титанік", що вважався найбільшим пасажирським кораблем у світі, зіткнувся з айсбергом під час першого рейсу із Саутгемптона до Нью-Йорку 14 квітня 1912 року. Отримавши кілька пробоїн, пароплав почав тонути. О 2:20 15 квітня, розламавшись на дві частини, "Титанік" затонув, забравши життя 1496 осіб. Уламки "Титаніка" спочивають на глибині 3750 м.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк