04.08.2021, 09:58

У Греції через аномальну спеку вирують пожежі

В Греции из-за аномальной жары бушуют пожары

У Греції на тлі аномальної спеки продовжують вирувати лісові пожежі, в результаті яких постраждало вже 7 осіб. На півночі Греції в місті Лангадас було зафіксовано температуру вище +47 градусів.

За прогнозами синоптиків, спека у Греції збережеться. У багатьох регіонах країни, включаючи Афіни, очікується температура вище +40 градусів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За свідченнями 205 метеостанцій, встановлених Національною обсерваторією Афін по всій Греції, найспекотніше 3 серпня 2021 року було у Лангадасі, там стовпчики термометрів показали +47,1 градус. У Макракоми температура піднялася до +46,2, в Арфаре - до +46,1.

У Спарті, Стіліді, Краніді та Аргосі температура піднімалася від +45,6 до +45,9, в Афінах в промислових зонах міста було зафіксовано +45 градусів.

Спека виявилася найсильнішою у Греції за більш ніж 30 років. Вогонь безконтрольно вирує на північ від Афін, випалюючи будинки та автомобілі. Рятувальники борються з більш ніж 80 лісовими пожежами.

В результаті пожеж пошкоджена енергосистема, що становить серйозну небезпеку для електропостачання в деяких частинах столичного регіону. Також порушена робота поїздів, частину національних автомагістралей перекрито.

На даний момент відомо про сімох постраждалих. Люди були доставлені до лікарні з проблемами дихання.

На заході грецького півострова Пелопоннес вже евакуювали кілька сіл. Жителям сіл Лампірі, Камарес, Зірія та Ано Зірія було наказано евакуюватися, оскільки вогонь наблизився до житлових районів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк