09.08.2021, 13:35

У Росії почалися масштабні військові навчання, частина з яких пройде в окупованому Криму

В России начались масштабные военные учения

У Росія стартували масштабні військові навчання, частина з яких пройде на території тимчасово окупованого Криму.

Військові навчання пройдуть в період з 9 серпня по 15 вересня. Про це повідомило Міністерство оборони РФ, передає Час Пік.

"Навчання пройдуть на 20 загальновійськових полігонах, розташованих у Астраханській та Ростовській областях, на Ставропіллі та Кубані, в Адигеї, Дагестані, Північній Осетії, Чечні, Криму та на російських військових базах у Вірменії, Абхазії та Південній Осетії", - йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією Міноборони РФ, до навчань залучать сили армійської, військово-транспортної, штурмової та оперативно-тактичної авіації, а також частини та з'єднання, включаючи кораблі Чорноморського флоту РФ та Каспійської флотилії. Для участі у спільних заходах бойової підготовки щодня виділятимуть понад 80 літаків та гелікоптерів.

В рамках навчання буде відпрацьовано повний перелік тактичних дій та маневрів - в обороні, наступі, з виконанням завдань на різних ландшафтах місцевості, в населених пунктах, як вдень, так і вночі.

Навчання відбудуться із залученням підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту, інженерних військ, радіоелектронної боротьби, розвідки, матеріально-технічного та медичного забезпечення тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк