10.08.2021, 12:18

На Сицилії сталося виверження вулкана Етна

На Сицилии произошло извержение вулкана Этна

На острові Сицилія в Італії в ніч на 9 серпня сталося виверження вулкана Етна. Було зафіксовано виверження лави та землетрус магнітудою 4,5.

Виверження відбулося близько четвертої години ранку і супроводжувалося великою кількістю вулканічного попелу та гучним ревом. Стовп попелу піднявся на висоту 4,6 тисячі метрів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Незважаючи на потужність вибухів, в італійському Національному Інституті геофізики та вулканології (INGV), заявили, що в цій діяльності вулкана не було "нічого ненормального".

Вулиці міста Цафферана-Етнеа вкрилися вулканічним попелом. Прес-служба аеропорту Катанії повідомила про можливу затримку рейсів у зв'язку з виверженням Етни.

Інформації про постраждалих та руйнування немає.

Місцеві жителі в соцмережах показали відео, як в будинках трясуться меблі.

Довідка: Етна - найвищий активний вулкан Європи. За різними даними, висота Етни коливається від 3326 до 3350 метрів (вона змінюється з кожним виверженням). Вулкан має від 200 до 400 вулканічних кратерів. В середньому кожні три місяці один з них викидає потоки лави. Кожні 150 років в результаті виверження руйнується одне з сіл, розташованих поруч з вулканом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк