16.08.2021, 09:25

На Гаїті в результаті руйнівного землетрусу загинуло майже 1300 осіб

Гаити, землетрясение

Кількість загиблих в результаті землетрусу на Гаїті продовжує зростати. Число жертв вже зросло до 1 297, більше 5 700 осіб отримали поранення та травми різної тяжкості. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Станом на 16 серпня кількість жертв землетрусу на Гаїті становить щонайменше 1 297 осіб. За останню добу кількість загиблих зросла майже вдвічі. Про це повідомляє Управління цивільної оборони Гаїті, передає Час Пік.

"Кількість жертв зросла до 1297 осіб", – заявили в місцевому управлінні захисту населення, уточнивши, що основна маса загиблих - з департаментів Південь, Гранд-Анс та Ніпп.

Обстеження показало, що зруйновано 860 будинків, пошкоджено - понад 700. Також часткових або повних руйнувань зазнали лікарні, школи, офіси та церкви.

Рятувальники продовжують розбирати завали. Влада не виключає, що кількість загиблих та поранених може збільшитися.

На острові не вистачає ліків та їжі.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,2 стався на Гаїті 14 серпня. Сильні поштовхи відчули у Домініканській Республіці, а також на території Ямайки та Куби. Експерти прогнозують, що землетрус спричинить в країні нову економічну кризу. Місцева влада оголосила на території Гаїті надзвичайний стан.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк