17.08.2021, 11:40

Олімпійській чемпіонці замінять золоту медаль після того, як її нагороду погриз мер Нагої

Олимпийской чемпионке заменят золотую медаль

Олімпійській чемпіонці з софтболу Міу Гото з Японії замінять золоту медаль, яку вона завоювала на Іграх у Токіо. Нове "золото" їй вручать після того, як її нагороду "спробував на зуб" мер міста Нагоя.

Мер японського міста Нагоя Такаші Кавамура під час вшанування 20-річної спортсменки Міу Гото, яка повернулася в рідне місто після перемоги в Токіо, вкусив золоту медаль олімпійської чемпіонки з софтболу, повторюючи традиційний ритуал олімпійських спортсменів. На Кавамуру обрушився шквал критики, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Миу Гото

Під час заходу на сцені Такаші Кавамура зняв маску, надів на себе золоту медаль та вкусив її. Таким чином він порушив коронавірусний протокол, встановлений в Японії.

Чиновник позував фотографам і ставив дівчині некоректні питання. Він запитав, чи заборонено їй мати романтичні стосунки. Через цю фразу 72-річного Кавамуру почали звинувачувати у сексуальному домаганні.

Відео з кусаючим медаль мером стало вірусним в соцмережах. До мерії Нагої надійшло понад 7 тис. скарг на дії очільника міста. Його звинуватили в порушенні правил проведення масових заходів в період пандемії, а також в домаганнях.

Мер заявив, що готовий оплатити заміну медалі. За даними джерела агентства Kyodo News, обмін погодили організатори Олімпіади, Міжнародний та Японський олімпійські комітети.

Влада Нагої заявила, що мер не буде присутній на церемонії запалювання вогню на відкритті Паралімпіади.

Олимпийской чемпионке заменят золотую медаль Олимпийской чемпионке заменят золотую медаль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк