18.08.2021, 09:24

Над Чорним морем винищувачі ВПС Британії перехопили російський Су-24

Су-24 / Иллюстративное фото

Винищувачі RAF Typhoon військово-повітряних сил Великобританії перехопили над Чорним морем російський бомбардувальник Су-24, який створював загрозу польотам біля узбережжя Румунії.

Інцидент стався 17 серпня. Російський Су-24 підлетів до берегів Румунії на відстань 20 миль (близько 32 км). Про це повідомляють Королівські повітряні сили Великобританії, передає Час Пік.

Відзначається, що російський літак увійшов в район польотної інформації Бухареста в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, він не надав план польоту та не відповідав румунським диспетчерам.

На його перехоплення Об'єднаний центр повітряних операцій НАТО підняв два багатоцільових винищувачі ВПС Британії Eurofighter Typhoon.

Британські винищувачі перехопили бомбардувальник над Чорним морем та ідентифікували його як російський Су-24. "Тайфуни" британських ВПС відстежували його, поки той не покинув зону польотної інформації Бухареста.

Винищувачі Британії ще якийсь час патрулювали район, а потім повернулися на аеродром базування.

Довідка: Су-24 - радянський і російський тактичний фронтовий бомбардувальник з крилом змінної стрілоподібності, призначений для нанесення ракетно-бомбових ударів в простих та складних метеоумовах, вдень іта вночі, в тому числі на малих висотах з прицільним ураженням наземних та надводних цілей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк