19.08.2021, 20:21

Байден допустив, що американські військові залишаться в Афганістані після 31 серпня

талибы

Американські військові можуть залишитися в Афганістані після 31 серпня, якщо до цього часу не будуть евакуйовані всі громадяни США.

Про це заявив президент США Джо Байден в інтерв'ю АВС News, передає Час Пік.

"Американці повинні розуміти, що ми постараємося зробити це до 31 серпня. Якщо ми цього не зробимо, то визначимо тоді, хто залишиться", - сказав американський лідер.

Він зазначив, що у випадку, якщо американські громадяни залишаться на території Афганістану, то залишаться і військові. За його словами, евакуювати крім 10-15 тисяч американців хочуть також від 50 тисяч до 65 тисяч афганців та членів їх сімей.

Разом з тим, у зверненні до нації від 16 серпня Байден заявив, що не шкодує через своє рішення вивести війська з Афганістану, який переходить під контроль талібів.

"Я повністю підтримую своє рішення. Через 20 років я на власному гіркому досвіді переконався, що для виведення американських військ ніколи не було відповідного часу. Ось чому ми все ще на місці, ми чітко усвідомлювали ризики, ми планували всі непередбачені обставини. Але я завжди обіцяв американцям, що буду відвертий з вами. По правді кажучи, це сталося швидше, ніж ми очікували", - прокоментував своє рішення президент США.

Читайте також: Віце-президент Афганістану оголосив себе главою держави і закликав протистояти талібам

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк