21.08.2021, 15:22

Греція добудувала 40-кілометровий паркан на кордоні з Туреччиною, щоб не допустити мігрантів з Афганістану

забор на границе турции и греции

Греція завершила будівництво 40-кілометрового паркану на кордоні з Туреччиною, щоб стримати потік мігрантів з Афганістану після захоплення країни талібами.

Міністр захисту громадян Греції Міхаліс Крісохоідіс зазначив, що спочатку цей паркан простягався на 12,5 км, проте чекати напливу мігрантів Греція не може, передає Час Пік з посиланням на інформацію Reuters.

Крім того, грецький уряд запевнив, що не стане "воротами в Європу" для мігрантів з Афганістану. Це питання вже обговорювалося з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Повідомляється, що в останні місяці Грація посилила міграційну політику, зокрема табори для мігрантів відгороджують парканами. Також уряд оголосив тендери на будівництво об'єктів закритого типу на островах неподалік Туреччини.

Греція зараз побоюється повторення міграційної кризи 2015 року, коли в країну хлинули біженці з Близького Сходу. Тоді більше мільйона людей переправилися через Егейське море на човнах з Туреччини. Близько 60 тисяч мігрантів залишилися в Греції, інші вирушили в сусідні європейські країни.

Читайте також:

Віце-президент Афганістану оголосив себе главою держави і закликав протистояти талібам

Кулеба заявив, що є сили, які цілеспрямовано перешкоджають евакуації українців з Афганістану

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк