01.09.2021, 15:36

Олена Зеленська представила в США україномовний аудіогід

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленская

У ході робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена відвідали Маунт-Вернон - маєток першого Президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Вашингтона. Перша леді повідомила про запуск тут україномовного аудіогіду - 31-го в рамках її проекту.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає Час Пік.

"Я рада, що межі проекту культурної дипломатії України розширюються, міжнародна мережа аудіогідів стає все більше, і нарешті ми представлені і в США. Вперше це відбувається на іншому континенті і в знаковій інституції - маєток Маунт-Вернон. Сьогодні особливо важливо налагоджувати відносини між країнами саме через культуру, дипломатію і "м'яку силу", про яку ми зараз так багато чуємо і говоримо", - зазначила Олена Зеленська.

Також Олена Зеленська розповіла про зв'язок першого Президента США з сучасною Україною, Посольство якої зараз розташоване в будинку Фореста-Марбері. Там в 1791 році Джордж Вашингтон підписав угоду про передачу уряду земель для заснування столиці країни - міста Вашингтона.

Мережа україномовних аудіогідів - частина проекту культурної дипломатії, який реалізує перша леді України. Головною його метою є поширення української мови та посилення іміджу країни на міжнародній арені. Сьогодні україномовні аудіогіди працюють у лондонському Тауері, Версалі, галереї Альбертіна, палаці Долмабахче, музеї Ваза та інших провідних інституціях світу.

Зеленская

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк