04.09.2021, 20:59

У Латвії стартує будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

Ольга Романец | Всі новини автора
граница

У найближчі дні на кордоні з Білоруссю Латвія почне будівництво паркану. Довжина паркану з колючого дроту становитиме 37 кілометрів.

Про це повідомила міністр внутрішніх справ Латвії Марія Голубєва, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Зараз ми можемо почати будівництво паркану з колючого дроту на латвійсько-білоруському кордоні. Протяжність паркану складе 37 км, він буде розміщуватися на критичних ділянках", - сказала міністр.

Нагадаємо, уряд Латвії через зростання кількості випадків незаконного перетину латвійсько-білоруського кордону з 11 серпня оголосив надзвичайну ситуацію в прикордонних регіонах.

Також влада Польщі ввела режим надзвичайного стану на кордоні Білорусі через потік мігрантів. Президент Анджей Дуда схвалив відповідне рішення.

Також раніше повідомлялося, що влада Польщі прийняла рішення побудувати новий 2,5-метровий паркан на кордоні з Білоруссю через наплив мігрантів.

Ці кроки - реакція Варшави на різке збільшення в останні тижні числа мігрантів, як правило громадян Іраку та інших країн Близького Сходу та Азії, які намагаються перейти кордон Білорусі з Польщею з метою попросити притулку в Європейському Союзі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк