10.09.2021, 12:28

Данія першою в ЄС скасовує карантин, введений через пандемію COVID-19

Дания

Влада Данії прийняла рішення скасувати обмеження, введені в країні через пандемію COVID-19. Це перша країна Євросоюзу, яка знімає карантин.

Данія з 10 вересня скасовує всі карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, і повертається до повноцінного життя, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Епідемія знаходиться під контролем. У нас рекордно високий рівень вакцинації.

Вакцини й величезні зусилля всіх громадян Данії протягом такого тривалого періоду часу - це основа того, чому ми стаємо сильнішими", - заявив міністр охорони здоров'я Магнус Хойніке в Twitter.

За його словами, починаючи з 10 вересня Данія може відмовитися від "деяких особливих правил, які ми повинні були ввести для боротьби з COVID-19".

На практиці це означатиме часткове скасування вимог щодо COVID-перепусток.

"Ковидний" пропуск більше буде не потрібен, щоб ходити у ресторани, спортивні центри та нічні клуби, відвідувати великі заходи та концерти.

Однак, міністр охорони здоров'я Данії зазначив, що якщо кількість випадків коронавірусу зросте, уряд без коливань почне відновлювати карантинні обмеження.

Нагадаємо, в липні Данія скасувала обмеження на в'їзд для українських туристів. Громадяни України при в'їзді в країну повинні надати тільки дійсний негативний ПЛР тест, який повинен бути зроблений не більше ніж за 72 годин до прибуття до країни, або тест на антиген за 48 годин.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк