18.09.2021, 12:41

"Ми ніколи не зазіхали на чужий коровай": Лукашенко назвав Білосток і Вільнюс білоруськими землями

Фото: пресс-служба президента Республики Беларусь

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав Литовську столицю Вільнюс та польське місто Білосток "білоруськими" землями.

Таку заяву він зробив 17 вересня під час пропрезидентського форуму патріотичних сил на стадіоні "Мінськ-Арена", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За словами Лукашенка, Білорусь завжди прагнула дружити з сусідніми країнами й ніколи не зазіхала на чужі території. А внутрішньоконфесійна рівновага та міжнаціональна єдність - непорушні основи білоруського суспільства.

"Сусіди нам дані від Бога, як і будь-якій державі. У відносинах з усіма ми прагнемо до миру і дружби. Ми ніколи не зазіхали на чужий коровай або клаптик землі. Нам свого вистачає. Ми навіть не нагадуємо сьогодні їм про те, що Білосток і Білосточчина - це білоруські землі. Що Вільно - це теж білоруське місто, і землі навколо. Ми ж про це не говоримо.

Внутрішньоконфесійна рівновага і міжнаціональна єдність - непорушні основи нашого суспільства. Всі ми, що живуть на цій землі люди, - білоруський народ. У нас одна держава, один закон, спільна історична пам'ять на всіх. Це є непорушним, це назавжди", - заявив Лукашенко.

Таку заяву президент Білорусі зробив на тлі святкування Дня народної єдності - свята, яке в Білорусі відзначається починаючи з 2021 року 17 вересня - в день нападу СРСР на Польщу в 1939 році, в результаті якого до країни були приєднані території Західної Білорусі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк