25.09.2021, 07:25

У Конгресі США схвалено проект оборонного бюджету з допомогою Україні та санкціями проти "Північного потоку-2"

В Конгрессе США одобрен проект оборонного бюджета

Палата представників Конгресу США схвалила поправки до оборонного бюджету, які передбачають надання допомоги Україні та введення санкцій проти газопроводу "Північний потік-2".

Палата представників США 23 вересня прийняла бюджет c новими санкціями проти Росії. Про це повідомив глава НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає Час Пік.

"Палата представників Конгресу США щойно прийняла правки до оборонного бюджету, які містять обов’язкове накладення санкцій на Північний потік-2...

Тепер черга за Сенатом, другою палатою Конгресу США.

Дякую всім, хто бореться проти Північного потоку-2, проти використання газу режимом Путіна як зброї проти України і проти Європи.

Давайте тепер дотиснемо спільними зусиллями!", - написав Вітренко у Facebook.

За документ проголосувало 316 осіб, проти - 113.

Зокрема, до нього увійшли поправки про можливість введення персональних санкцій проти цілого списку офіційних осіб, а також щодо нових санкцій проти "Північного потоку-2".

Проєкт оборонного бюджет визначає основні напрямки американської оборонної політики та встановлює оборонні витрати США на рівні 777,9 млрд доларів.

Законопроєкт передбачає надання 300 млн дол. допомоги Україні, яка включає збільшення програми безпеки на 50 млн доларів.

"Мені приємно, що в оборонному законопроєкті Сенату передбачено продовження дії та збільшення допомоги у сфері безпеки для нашого союзника - України. Очевидно, що ініціатива в галузі безпеки щодо України продовжує надавати нашим союзникам в Україні допомогу необхідну для захисту суверенної території - на суші, на морі та у повітрі", - заявив сенатор Роб Портман.

Оборонний бюджет, перш ніж стане законом, повинен пройти розгляд в Сенаті та отримати підпис президента Джо Байдена.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк