29.09.2021, 07:39

YouTube видалив без можливості відновлення два канали Russia Today через фейки

YouTube удалил два канала из-за фейков

YouTube видалив два німецькі канали російського державного мовника Russia Today-RT DE та Der Fehlende Part (DFP) через фейки про COVID-19. Головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян пригрозила санкціями.

​​YouTube 28 вересня видалив пропагандистські канали RT DE та Der Fehlende Part (DFP) за серйозні та неодноразові порушення принципів спільноти. Зокрема, за поширення дезінформації про пандемію коронавірусу. Про це повідомляється на сайті RT DE, передає Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

Відзначається, що YouTube видалив RT DE та DFP без можливості відновлення.

Перед виборами у Німеччині 21 вересня YouTube на тиждень заборонив каналу RT DE публікацію свого відео. Російські пропагандисти спробували обійти цю заборону, створили новий канал DFP.

"YouTube має чіткі правила спільноти, які визначають, що дозволено на платформі. RT DE отримала попередження за завантаження контенту, який порушує нашу політику щодо медичної дезінформації стосовно COVID-19... Поки права були припинені, власники каналу спробували обійти обмеження, використовуючи інший канал, внаслідок чого обидва канали були закриті за порушення умов використання YouTube", – заявив представник YouTube для DW.

Головний редактор Russia Today Маргарита Симонян назвала дії YouTube "медійною війною". Вона погрожує санкціями Росії проти YouTube, а також очікує закриття в країні німецького видання Deutsche Welle.

"Це справжня медійна війна, оголошена державою Німеччина державі Росія.

Дуже чекаю, що рідна держава, не відкладаючи, заборонить в Росії Дойче Велле та інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF. Я вже мовчу про санкції до самого Ютюба", - написала Симонян в Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк