29.09.2021, 08:56

У Білорусі сталася пожежа на нафтопереробному заводі

В Беларуси произошел пожар на НПЗ

У білоруському місті Новополоцьк сталася пожежа на території нафтопереробного заводу "Нафтан". На висоті трьох метрів горіло дизельне паливо.

У Білорусі 28 вересня виникла пожежа на території ВАТ "Нафтан" у Вітебській області. Факельне горіння перевищило висоту в 3 метри, повідомляє Час Пік з посиланням на МНС Білорусі.

"...при запуску установки уповільненого коксування на території ВАТ "Нафтан" у м. Новополоцьку Вітебської області стався вихід дизельного палива з подальшим його загорянням. Відбувається факельне горіння на позначці +3 метри", - йдеться в повідомленні МНС Білорусі.

Рятувальникам вдалося повністю ліквідувати загоряння о 22:14. На місці пожежі працювало 15 одиниць техніки та 58 працівників МНС.

За даними відомства, причиною пожежі став витік палива.

Довідка: "Нафтан" - це одне з двох білоруських нафтопереробних підприємств, один з найбільших нафтопереробників у Східній Європі. Потужності підприємства дозволяють переробляти 12 млн тонн нафти на рік. До введення міжнародних санкцій проти Білорусі більше половини своєї продукції завод експортував. Переважно - до країн Євросоюзу.

В Беларуси произошел пожар на НПЗ В Беларуси произошел пожар на НПЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк