29.09.2021, 09:44

Росія блокувала нараду ОБСЄ з прав людини, - Блінкен

Энтони Блинкен

Росія зірвала щорічну нараду ОБСЄ з питань прав людини. Конференція мала відкритися 27 вересня у Варшаві. Планувалося заслухати пояснення Росії з приводу ситуації на кордоні РФ з Україною і в Криму.

Росія зірвала засідання ОБСЄ у Варшаві з питань прав людини. За інформацією прес-служби Держдепу, про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Час Пік.

За словами Блінкена, 27 серпня у Варшаві повинна була відкритися головна конференція з прав людини в регіоні Європа-Євразія.  

"Нарада ОБСЄ з людського виміру до 2021 року (HDIM) не відбулася через рішення уряду Росії заблокувати цю нараду", - сказав Блінкен.

Блінкен заявив, що США розчаровані спробою російського уряду заблокувати контроль над погіршенням становища з правами людини. Штати очікують, що ОБСЄ та країни-учасниці організації почнуть проводити заплановані зустрічі, теми яких будуть присвячені правам людини.

"Ми продовжуватимемо закликати Росію виконувати свої зобов’язання, які включають гарантування захисту основних свобод і дозволяють громадянам притягати свої уряди до відповідальності, у тому числі шляхом вільних і чесних виборів... Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб зосередити весь спектр проблем, пов’язаних з правами людини, у всьому регіоні ОБСЄ, і ми будемо працювати із союзниками та партнерами, щоб відстоювати принцип всеосяжного щорічного огляду людського виміру за участі громадянського суспільства", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Вашингтон анонсував засідання країн ОБСЄ, на якому планувалося заслухати пояснення Росії з приводу концентрації військ на кордоні з Україною і в окупованому Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк