29.09.2021, 21:30

Звинуватили в чаклунстві: у Конго спалили на вогнищах вісім жінок

женщины конго

У провінції Південне Ківу Демократичної Республіки Конго вісім жінок спалили на багатті через звинувачення в чаклунстві.

Про це повідомляє видання The Guardian, передає Час Пік.

Всі страти відбулися у вересні поточного року. З червня по вересень, за інформацією місцевих правоохоронних органів, було зафіксовано 324 звинувачення в чаклунстві щодо жінок.

Сплеск цього жорстокого явища пов'язують з тим, що держава і система правосуддя не функціонують досить ефективно та не виконують свої основні місії. У підсумку, верховенство в питанні чаклунства взяли місцеві "екстрасенси" баджаказі, які стверджують, що здатні виявляти відьом. Саме на підставі їх "свідчень" місцеві жителі і влаштовують спалення.

За інформацією ЗМІ, за два роки за ґрати відправили 11"екстрасенсів". Термін ув'язнення становив шість місяців. Але звільнялися вони значно раніше, оскільки обіцяли змінити "професію". Природно, міняти "професію" ніхто не збирався.

За словами представників місцевої прокуратури, знайти винуватців у спаленні жінок практично неможливо - їх покривають лідери громад.

Читайте також: Таліби стратили чотирьох жителів Афганістану на очах у натовпу людей, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: