01.10.2021, 14:58

Євросоюз призупинив торгові переговори з Австралією через скандал з AUKUS

Евросоюз приостановил торговые переговоры с Австралией

Євросоюз призупиняє переговори з Австралією про торговельну угоду після її відмови від угоди з Францією щодо підводних човнів на користь США.

Євросоюз відклав переговори щодо Угоди про вільну торгівлю з Австралією. Про це 1 жовтня заявив міністр торгівлі Австралії Ден Техан, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Я зустрінуся зі своїм колегою з ЄС Валдісом Домбровскісом наступного тижня, щоб обговорити 12-й раунд переговорів, який тепер відбудеться не в жовтні, а в листопаді", - заявив Техан.

Офіційний представник Комісії ЄС з торгівлі Міріам Гарсія Феррер, підтвердила це рішення, але не привела ніяких конкретних причин відстрочки переговорів.

На знак солідарності з Францією президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен висловила сумнів у тому, що блок може укласти торговельну угоду з Австралією.

Нагадаємо, Австралія скасувала угоду на суму 40 мільярдів доларів з французькою Naval Group із закупівлі підводних човнів на користь контракту про постачання не менше восьми атомних підводних човнів із застосуванням технологій США та Великобританії. Франція відкликала своїх послів із США та Австралії, назвавши цей крок ударом у спину.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк