02.10.2021, 12:00

Лукашенко пояснив, в якому випадку Білорусь перетвориться на єдину військову базу з Росією

Лукашенко / Фото: delfi.lt

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що в разі зовнішньої агресії Білорусь піде на ще більше зближення з Росією. Дві країни стануть однією військовою базою.

У разі зовнішньої агресії Білорусь піде на ще більше зближення з Росією. Про це президент Білорусі заявив в інтерв'ю CNN, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

За словами Лукашенка, зараз на території республіки немає жодної іноземної бази, крім двох баз Росії цивільного призначення. 

"Це база з радянських часів, в Радянському Союзі була побудована, для раннього виявлення пуску ядерних ракет з вашої території. І друга - база зв'язку, за допомогою якої російські Збройні сили здійснюють зв'язок зі своїм флотом в Атлантиці. Ось і все бази", - стверджує Лукашенко. За його словами, на них служать приблизно 30-40 осіб.

Лукашенко стверджує, що питання про втрату незалежності Білорусі або її входження до складу РФ на порядку денному двосторонніх відносин не стоїть. Але якщо виникне необхідність, Білорусь піде на ще більше зближення з Росією.

"Якщо потрібно буде, то Білорусь перетвориться в єдину базу Білорусі та Росії, військову базу для того, щоб протистояти вашій (західних країн - ред.) агресії. Якщо раптом ви на це зважитеся, або окремі сусідні держави. Ви це повинні чітко розуміти", - заявив Лукашенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк