06.10.2021, 22:14

Названа країна, яка більше за інші страждає від глобального потепління

засуха

Глобальне потепління відчутно позначається не тільки на кліматі, але на на людях. Виявилося, що найбільш вразливими до змін температури є жителі Індії. 

Саме вони, як ніхто інший на земній кулі, страждають від глобального потепління, передає Час Пік з посиланням на інформацію Bloomberg. 

Повідомляється, що в американському науковому журналі Proceedings of the National Academy of Sciences було оприлюднено дослідження, в якому демонструється статистичний аналіз погодних умов в 13 115 містах по всьому світу з 1983 по 2016 рік, використовуючи для їх порівняння індекс WBGT - показник, який враховує температуру та вологість повітря, швидкість вітру і теплове випромінювання.

Міжнародна організація зі стандартизації заявляє, що коли показники на цьому "термометрі" перевищують 30 градусів за Цельсієм, люди стикаються з потенційно смертельними захворюваннями через перегрів.

В першу чергу, страждають міські жителі. 

В Індії ж знаходиться 17 з 50 міст, найбільш постраждалих від екстремальної спеки, викликаної зміною клімату. Друге місце займає Нью-Делі. Також до списку потрапила столиця Бангладеш Дакка. 

"Наш аналіз ставить під сумнів майбутній сталий розвиток планети, а також справедливість становища людей, що живуть в деяких міських поселеннях. Зміна клімату збільшує частоту, тривалість та інтенсивність спеки по всьому світу", - йдеться в дослідженні. 

Читайте також: Дітям, які народжуються сьогодні, пророкують небезпечне майбутнє

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк