10.10.2021, 13:17

Авіакатастрофа в Росії: в результаті падіння літака L-410 загинуло 16 осіб

Россия, авиакатастрофа

Поблизу російського міста Менцелінськ у Татарстані розбився легкомоторний літак L-410, що належить місцевому аероклубу. В результаті авіакатастрофи загинуло 16 осіб з 23 тих, що були на борту. 

Авіакатастрофа сталася вранці 10 жовтня. У момент аварії на борту перебувало 20 парашутистів та три члени екіпажу. Про це повідомили в прес-службі обласного МНС, передає Час Пік.

На місці катастрофи працюють рятувальні служби. Сімох пасажирів з різними травмами вдалося врятувати. За попередніми даними, 16 осіб, у тому числі два пілоти, загинули.

Постраждалих госпіталізували у лікарні Набережних Човнів та Казані, вони у важкому стані.

Літак впав відразу після зльоту з аеродрому місцевого аероклубу. Він пролетів трохи більше кілометра.

Основною версією причини катастрофи розглядається відмова авіаційної техніки. ТАСС, посилаючись на свої джерела стверджує, що причиною катастрофи може бути перевантаження. Експлуатаційні вимоги передбачають, що на борту має бути не більше 19 пасажирів.

Довідка: літак L-410 Turbolet - це легкий багатоцільовий двомоторний літак для місцевих авіаліній, розроблений у 1960-х роках у Чехословаччині. Літак, що розбився, експлуатується більше 34 років - з  квітня 1987 року. З 2014 року він використовується для навчання парашутистів в аероклубі Мензелінського DOSAAF у Росії.

.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк