14.10.2021, 12:57

В Японії розпущена нижня палата парламенту

Нижняя палата парламента Японии распущена

В Японії 14 жовтня розпущена нижня палата парламенту для проведення загальних виборів. Це будуть перші вибори в нижню палату за чотири роки.

Імператор підписав указ про розпуск нижньої палати парламенту Японії. Відповідний указ зачитав голова нижньої палати парламенту Тадаморі Осима, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Кабінет міністрів збереться пізніше в той же день, щоб офіційно призначити дату виборів, які, як очікується, відбудуться 31 жовтня.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда був затверджений в якості лідера 4 жовтня. Це буде найкоротший період між вступом прем'єр-міністра на посаду та розпуском нижньої палати у післявоєнній Японії.

За даними місцевих опитувань, новий прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда має значну підтримку серед населення. Завдяки цьому його правляча Ліберально-демократична партія та партнери по коаліції - партія "Комейто", ймовірно, збережуть більшість у нижній палаті парламенту.

У багатьох округах вже проводять агітацію, але офіційно передвиборча кампанія розпочнеться наступного вівторка, 19 жовтня. Голосування відбудеться 31 жовтня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк