15.10.2021, 11:26

Польща побудує стіну на кордоні з Білоруссю

Ольга Романец | Всі новини автора
Польша

Сейм Польщі 14 жовтня підтримав зміни до законодавства, якими пропонувалося виганяти з країни нелегалів, затриманих на кордоні. Також законодавці схвалили побудову паркану на кордоні з Білоруссю. Реалізація проєкту складе близько 353 мільйонів євро.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає Час Пік.

"Відповідно до поправки до закону, іноземці, які незаконно перетнуть кордон Польщі і яких затримають на місці, повинні будуть покинути територію країни", - йдеться в повідомленні.

У той же час зміни дозволять польській владі залишати без розгляду звернення прохачів притулку від іноземців, які потрапили в країну нелегально, крім винятків "загрози їхньому життю і свободі".

Як повідомляють ЗМІ, за проєктом будівництва паркану на кордоні з Білоруссю близько 328 млн євро планують витратити на будівництво фізичного бар'єру, а близько 25 млн євро - на установку технічних пристроїв.

Відзначається, що з літа цього року вже семеро мігрантів загинули на кордоні Білорусі з ЄС. Останній випадок зафіксувала поліція Польщі 14 жовтня: у прикордонній смузі виявили тіло біженця з Сирії, який мав при собі білоруську візу.

Читайте також: У Польщі заявили про обстріл кордону з боку Білорусі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: