03.11.2021, 14:58

У Польщі померла вагітна жінка через відмову медиків робити аборт

беременная

На півдні Польщі, в місті Пщина, померла жінка через те, що медики відмовилися переривати вагітність через діючі в країні обмеження на аборти. 

Як повідомила адвокат сім'ї, 30-річна жінка поступила в лікарню на 22-му тижні вагітності з відходженням навколоплідних вод, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

Лікарі підтвердили, що вагітність проходить з патологією. Плід загинув і у жінки почався септичний шок. Через добу після надходження в лікарню вона померла. 

За словами адвоката, жінка зв'язувалася з родичами і розповіла їм, що лікарі не стали переривати вагітність, заявивши, що потрібно "почекати та подивитися". Вона зазначає, що дії медиків відповідають рішенню Конституційного суду Польщі, який у жовтні 2020 року заборонив проводити аборти у разі, якщо плід має патології. 

У лікарні в Пщині стверджують, що єдиним фактором, який визначав лікування, була безпека пацієнтки та плода. А ось представники консервативної партії "Закон і справедливість" вважають, що місце мала лікарська помилка, адже закон не забороняє робити аборт, якщо існує загроза життю матері. 

Варто відзначити, що випадок стався у вересні 2021 року, проте громадськості про нього стало відомо тільки зараз. 

Читайте також: У МЗС Польщі заявили про дискримінацію поляків в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк