04.11.2021, 09:27

Президент Грузії зробила заяву щодо помилування Саакашвілі

Саломе Зурабишвили

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі знову заявила, що екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, не може бути помилуваний.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 3 листопада на спеціальному брифінгу заявила, що Саакашвілі повернувся, щоб "дестабілізувати політику Грузії" й не може бути помилуваний, повідомляє Час Пік.

Зурабішвілі заявила, що, поки вона перебуває на своїй посаді, мова про помилування ув'язненого Михайла Саакашвілі йти не може. 

"Що стосується помилування колишнього президента Грузії, я, як і раніше, дотримуюся своєї чіткої позиції: ні та ніколи! Ця людина не відповідає критеріям політичного в'язня, що не має фактичної провини, яка переслідується за кримінальними законами. Вона проникла в нашу країну нелегально з метою дестабілізації державного становища.

Незважаючи на це і враховуючи великий інтерес суспільства, він має бути визнаний особливим ув'язненим, що вимагає від адміністрації пенітенціарної служби та влади особливої ​​уваги до нього, вжиття всіх заходів, щоб погіршення його здоров'я не було використане для політичних спекуляцій чи дестабілізації", - сказала Саломе Зурабішвілі.

Вона підкреслила, що більше не повернеться до питання помилування Саакашвілі.

Нагадаємо, 53-річний Михайло Саакашвілі голодує у в'язниці протягом 34 днів. Йому загрожує шестирічний термін після заочного засудження у 2018 році через зловживання владою. 

Нардеп Єлизавета Ясько, яка називає себе цивільною дружиною Саакашвілі, заявила, що політик в результаті голодування у в'язниці схуд більш ніж на 20 кг та погано себе почуває. Український омбудсмен Людмила Денісова назвала дії грузинської влади щодо Саакашвілі тортурами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк