09.11.2021, 18:54

Литва запроваджує режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю

Марина Началова | Всі новини автора

У зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з боку Білорусі, Сейм Литви вирішив запровадити надзвичайний стан на кордоні.

Надзвичайний стан на литовсько-білоруському кордоні набуде чинності 10 листопада і триватиме місяць, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

"Сейм Литви оголосив режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Таке рішення було прийнято вперше в історії відновленої незалежності Литви", - заявили в прес-службі Сейму.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, уряд Литви вранці у вівторок погодився з пропозицією МВС запровадити режим НП на кордоні з Білоруссю, але це рішення могло набути чинності лише за згодою Сейму.

У Сеймі 122 депутати проголосували "за", один - "проти", тих, що утрималися, не було.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що обмеження стосуються переважно людей, які потрапили до країни нелегально.

"Але якщо ми говоримо про громадян Литви, то ці обмеження не обов'язково поширюються на всю територію надзвичайного стану. Але в деяких випадках, наприклад при обмеженнях на в'їзд, вони діють лише в прикордонній зоні, яка менша за всю зону надзвичайної ситуації... Є певне обмеження на переміщення, певне обмеження на зміну місця проживання, якщо хтось дуже хоче зараз туди переїхати, так, це рішення не дозволить їм зробити це протягом місяця", - повідомила вона.

Раніше Литва направила військових на кордон із Білоруссю через ситуацію з мігрантами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: