17.11.2021, 09:55

У Грузії створили спецкомісію для перевірки стану здоров'я Саакашвілі

Грузия, Саакашвили

У Грузії створена спеціальна комісія для перевірки стану здоров'я ув'язненого екс-президента країни Михайла Саакашвілі, який голодує майже 50 днів.

Грузинський омбудсмен Ніно Ломджарія скликала групу медичних експертів, які перевірятимуть якість медичних послуг, що надаються Михайлу Саакашвілі в тюремній лікарні в Тбілісі. Про це повідомляється в релізі, опублікованому 16 листопада на сторінці омбудсмена в Facebook, передає Час Пік.

До складу групи увійшли анестезіолог-реаніматолог, терапевт, кардіолог, онколог, інфекціоніст, ендокринолог.  

"Мета групи – оцінити, наскільки медичний заклад №18 відповідає праву на охорону здоров'я Михайла Саакашвілі та чи буде адекватна медична допомога доступною в установі після тривалого голодування, як цього вимагає рішення Європейського суду з прав людини від 10 листопада. За потреби склад групи буде розширено завдяки участі медичних фахівців у відповідній галузі", – йдеться в заяві.

16 листопада Ніно Ломджарія зустрілася з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денисовою, яка зараз перебуває в Грузії. 

"Народний захисник Грузії повідомила про створення спеціалізованої комісії висококваліфікованих лікарів різних профілів, які одержали від неї доручення на відвідування медзакладу в’язниці № 18", - написала Денисова в Facebook.

Вона додала, що комісія приступить до перевірки стану здоров'я Саакашвілі та вивчить можливості медустанови щодо забезпечення здоров'я голодуючих.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: