19.11.2021, 15:49

Саакашвілі можуть перевести у військовий госпіталь: стан погіршується

саакашвили

У екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває в реанімації тюремної лікарні, виявили ураження мозку. Влада пропонує перевести його у військовий госпіталь в Горі, де є необхідне для обстеження обладнання.

Про погіршення стану політика повідомила грузинський омбудсмен Ніно Ломджарія, передає Час Пік з посиланням на"Грузія Онлайн".

"Після огляду Саакашвілі на місці, члени експертної групи підтвердили необхідність негайного переведення Саакашвілі у високотехнологічну багатопрофільну лікарню. Тим часом, в результаті невиконання рекомендацій у Саакашвілі розвинулося серйозне ускладнення - судоми, викликані енцефалопатією Верніке", - заявила Ломджарія.

За її словами, для повної оцінки процесів, які відбуваються в мозку Саакашвілі, необхідно МРТ-сканування. Якщо затягувати - він може впасти в кому. Не виключений летальний результат.

У свою чергу, міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе сказав, що Саакашвілі можуть перевести в Горійський військовий госпіталь, згідно з рекомендаціями ЄСПЛ. Однак політик сам повинен дати згоду. 

Брегадзе уточнив, що як тільки стан Саакашвілі стабілізується, він знову буде повернутий в Руставську в'язницю №12.

Читайте також: У Грузії створили спецкомісію для перевірки стану здоров'я Саакашвілі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: