22.11.2021, 09:36

В Ірані розпочався суд у справі про збитий пасажирський Boeing компанії МАУ

рейс PS752

В Ірані військовий суд розпочав слухання справи про збитий на початку 2020 року пасажирський літак Boeing компанії "Міжнародні Авіалінії України".

На засіданні 21 листопада були присутні 10 військових різних рангів, підозрюваних у скоєнні злочину, адвокати з обох сторін, сім'ї жертв та юристи, що представляють 103 офіційних позивача по збиттю літака МАУ, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Суд заслухав заяви адвокатів підсудних та сімей загиблих. Імена підозрюваних не повідомляються.

На цьому тижні судове розслідування продовжиться. Ці слухання стали першими у справі, яку відкрили більше 22 місяців тому.

Нагадаємо, Boeing української авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" розбився вранці 8 січня 2020 року незабаром після вильоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Лайнер виконував рейс PS752 до Києва. На борту перебувалио 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, серед них - 11 українців.

Спочатку влада Ірану заявляла, що авіалайнер зазнав катастрофи з технічних причин. Через 3 дні після катастрофи іранська влада визнала, що рейс PS752 було збито їх силами ППО в результаті "людської помилки".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк