25.11.2021, 08:22

У Словаччині вводять загальнонаціональний двотижневий локдаун

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд Словаччини для зниження поширення COVID-19 схвалив введення більш суворих заходів по боротьбі з пандемією коронавірусу. У країні вводять загальнонаціональний двотижневий локдаун.

Міністр економіки країни Річард Сулик заявив, що карантинні обмеження будуть поширюватися й на вакцинованих громадян, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

З півночі 25 листопада по всій країні на 90 днів діятиме надзвичайний стан, в рамках якого на найближчі два тижні вводиться комендантська година.

Під час локдауну жителям Словаччини буде заборонено залишати будинки в нічний час, а вдень - виходити за межі району проживання.

Під час локдауну буде відкрито тільки об'єкти з товарами першої необхідності, зокрема продуктові магазини та аптеки. Ресторани будуть працювати тільки навинос, громадські заходи скасовано. Школи закривати не будуть, але вводиться обов'язкове тестування учнів.

З 29 листопада в країні починають діяти новий більш суворий режим роботи. У країні ввели обов'язкове самотестування на антиген для невакцинованих осіб, які не працюють дистанційно.

Всі нещеплені співробітники, та ті, що не хворіли на коронавірус, кожні 7 днів зобов'язані будуть здавати тест. Тестування доведеться проходити в присутності уповноважених осіб, які будуть призначені роботодавцем.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк