29.11.2021, 14:03

Німеччина закликає Конгрес США не вводити санкції проти газопроводу "Північний потік-2"

"Северный поток-2"

Уряд Німеччини закликав членів Конгресу США не вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Влада Німеччини закликає Конгрес США не вводити санкції проти газопроводу "Північний потік-2", стверджуючи, що це "послабить" довіру до США та "в кінцевому підсумку завдасть шкоди трансатлантичній єдності". Про це повідомляє Axios з посиланням на ]]>документи]]>, які є в розпорядженні видання, повідомляє Час Пік.

"Німеччина повністю сповнена рішучості успішно реалізувати "Спільну заяву США і Німеччини про підтримку України, Європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей" від 21 липня, щоб зміцнити, як Україну, так і європейську енергетичну безпеку і утримати Росію від неналежного використання трубопроводу для агресивних політичних цілей. Ми стурбовані тим, що відновлення односторонніх дій Конгресу США підірве ці спільні зусилля і серйозно послабить трансатлантичну єдність щодо Росії", - йдеться в тексті документа.

У документі наголошується, що "Північний потік-2" в даний час не становить загрози для України, поки забезпечується розумний транзит газу.

"Виконання "Спільної заяви" дозволяє нам чинити тиск на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання як відповідального постачальника, а також дотримати поточну угоду про транзит газу з Україною і продовжити його після 2024 року", - наголошується в документі.

Також в документі наголошується, які кроки Німеччина зробить на національному рівні, якщо Росія буде використовувати газ як зброю:

  • застосовуватиме рішучі публічні заяви;
  • оцінюватиме припинення майбутніх політичних зустрічей;
  • розглядатиме обмеження на російські проєкти.

Нагадаємо, президент США Джо Байден і канцлерка Німеччини Ангела Меркель у липні уклали угоду, згідно з якою Німеччина погодилася вжити заходів, включно з підтримкою санкцій на рівні ЄС, якщо Росія "використовуватиме енергію як зброю" проти України та Європи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк