04.12.2021, 17:32

Вперше коронавірусом заразилися бегемоти

бегемот

У зоопарку Антверпена (Бельгія) двоє бегемотів заразилися коронавірусом. Дослідники бельгійського медичного інституту Sciensano з'ясовують, як це сталося, адже жоден співробітник, який працював з тваринами не був інфікований.

Хворобу у тварин - Імані та Гермієн - виявив ветеринар зоопарку, який помітив, що бегемоти випльовують багато слизу, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Тести на СOVID-19 виявилися позитивними у обох бегемотів. Даний випадок є винятковим, оскільки коронавірус вперше виявлений у цього виду тварин.

Проблемний вольєр негайно закрили для відвідувачів, а доглядачів зоопарку крім захисних масок та дезінфекції взуття зобов'язали також носити захисні окуляри під час контакту з тваринами і щодня здавати експрес-тест на коронавірус.

У зоопарку відзначають, бегемоти відчувають себе добре, але доступ до них буде відкритий тільки після підтвердження негативного тесту на COVID-19.

За інформацією ЗМІ, на сьогоднішній день відомо понад 200 випадків зараження коронавірусом домашніх тварин, зокрема - котів та собак. Однак чи можуть вони бути носіями вірусу - поки невідомо. У свою чергу, дослідники встановили, що норки можуть передавати COVID-19.

Читайте також: Астрономи виявили планету, на якій рік триває всього 8 годин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк