05.12.2021, 07:54

Виверження вулкану Семеру в Індонезії: 13 загиблих, близько 100 постраждалих

извержениея вулкана Семеру

В Індонезії на острові Ява в результаті виверження вулкану Семеру загинуло щонайменше 13 людей, близько сотні отримали травми та опіки. Точна кількість постраждалих невідома, проте місцева влада визнає, що їх буде багато.

Виверження вулкану на горі Семеру сталося 4 грудня близько 14:30 за місцевим часом (09:30 за Києвом). Місцева влада заборонила людям перебувати ближче, ніж 5 км від кратера, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Вулкан Семеру почав вивергатися вдруге за кілька місяців і викинув стовп попелу висотою в 15 кілометрів. Початок виверження вулкану викликав паніку у людей, що живуть поблизу.

Виверження супроводжується дощем з гравію. За словами очевидців, виверження настільки сильне, що через попіл не видно неба та сонця.

В результаті виверження було пошкоджено стратегічний міст, що з'єднує два райони в сусідньому районі Лумаджанг з містом Маланг, та зруйновано будівлі.

Понад 900 людей евакуйовано з району лиха.

Офіційний представник Національного агентства по боротьбі зі стихійними лихами (BNPB) Абдул Мухарі повідомив, що в результаті виверження вулкану загинуло 13 осіб, двоє з яких були упізнані.

Також відомо, що 98 осіб отримали травми, в тому числі дві вагітні жінки. Було госпіталізовано щонайменше 35 осіб, більше 40 осіб отримали опіки від гарячого пилу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк