05.12.2021, 13:15

В Італії проходять Дні українського кіно

Дни украинского кино

В Італії в головному залі Будинку кіно (Casa Del Cinema) 3 грудня відбулося урочисте відкриття "Днів аудіовізуального мистецтва України" в рамках яких в італійській столиці також офіційно стартували "Дні українського кіно".

У програмі фестивалю зібрані найкращі українські стрічкирізних жанрів, що вже завоювали сотні міжнародних нагород та зібрали аншлаги в найпрестижніших кінозалах світу. Про це повідомила прес-служба посольства України в Італії, передає Час Пік.

Захід відбувся за участю дипломатів Посольства України в Італії, голови Держкіно Марини Кудерчук, керівника Української кіноасоціації Вікторії Ярмощук, відомих українських акторів, сценаристів та режисерів, а також уповноважених представників Міністерства культури Італії, кінокритиків та провідних медіа країни.

Захід відкрив вітальною промовою посол України в Італійській Республіці Ярослав Мельник.

"Сьогодні українське кіно переживає період стрімкого розвитку. Вітчизняні стрічки регулярно виходять в прокат усвітових кінотеатрах, нова генерація амбітних артистів дебютує зі своїми фільмами на найпрестижніших міжнародних фестивалях. З кожним роком Україна стає все більш впізнаваною у сфері кіноіндустрії. Про неї говорять не лише професіонали зазначеної галузі, вона на вустах й уширокого загалу. Я щиро радий тому, що все це відбувається за підтримки та сприяння нашої держави", - сказав Ярослав Мельник.

Як зазначив посол, протягом трьох днів Україна представить Італії кращі досягнення аудіовізуального мистецтва країни, розповість про перспективні проєкти у зазначеній сфері для потенційного співробітництва країн.

Подивитися фільми зможуть всі бажаючі. Вхід для глядачів - вільний.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк