16.12.2021, 20:36

"Північний потік-2" запустять не раніше липня 2022 року, - Reuters

северный поток 2

За прогнозами Федерального мережевого агентства Німеччини, через затримку процесу сертифікації компанії Nord Stream 2 AG як незалежного оператора російського трубопроводу "Північний потік-2", його запуск здійсниться не раніше липня 2022 року.

Про це повідомляє видання Reuters, передає Час Пік.

Згідно з вимогами німецького законодавства, компанія-оператор "Північного потоку-2" повинна бути зареєстрована в Німеччині, тоді як Nord Stream 2 AG - швейцарська компанія. Вона прийняла рішення створити дочірню німецьку компанію, яка стане власником та оператором "Північного потоку-2".

Однак до завершення всіх необхідних юридичних процедур Федеральне агентство призупинило процес сертифікації. Скільки часу це займе - ніхто точно не знає. У свою чергу, президент регулятора Йоген Гоманн заявив, що в першій половині 2022 року рішення по "Північному потоку-2" прийнято не буде.

Як відомо, до сертифікації Nord Stream2 AG Федеральне агентство приступило 8 вересня. Процедура може тривати не більше 4 місяців і повинна була завершитися до 8 січня. Але 16 листопада процес був припинений. Він буде відновлений тільки після того, як Nord Stream2 AG завершить процес утворення дочірньої компанії в Німеччині.

Читайте також: 

"Газпром" заявив про виконання зобов'язань щодо транзиту газу через Україну на 2021 рік

Депутати Європарламенту закликали перевірити "Газпром" на причетність до різкого зростання цін на газ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк