02.01.2022, 12:50

Невідомий втік з Південної Кореї в Північну

Ольга Романец | Всі новини автора

Невідомий з Південної Кореї перетнув сухопутний кордон з Північною Кореєю, незважаючи на багатогодинні спроби південнокорейських військових затримати його.

Про це повідомило агентство Yonhap, передає Час Пік.

Як зазначається, спеціальне обладнання відстежило присутність людини в демілітаризованій зоні ввечері 1 січня. До його затримання залучили військових.

"Ми почали операцію з упіймання людини в демілітаризованій зоні. Але через різні географічні умови, включаючи гірський рельєф, ми не змогли цього зробити", - розповів представник Об'єднаного комітету начальників штабів.

Вранці 2 січня південнокорейські військові поінформували КНДР про перебіжчика через міжкорейську лінію зв'язку. Про долю чоловіка поки нічого не відомо.

З липня 2020 року в КНДР діє наказ, згідно з яким військові мають право стріляти на поразку в кожного, хто наближається до кордонів країни. До цього кроку влада Північної Кореї вдалася, щоб запобігти проникненню коронавірусу COVID-19 на свою територію.

Найчастіше до втечі в пошуках кращої долі вдаються жителі Північної Кореї. Зокрема, на початку листопада 2020 року північнокорейський громадянин втік до Південної Кореї, перестрибнувши через триметровий паркан на кордоні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: