11.01.2022, 08:59

Помер голова Європейського парламенту Давид Сассолі

Ольга Романец | Всі новини автора
ЕС

Голова Європейського парламенту Давид Сассолі, госпіталізований 26 грудня у зв'язку з виниклими ускладненнями, пов'язаними з важкою формою дисфункції імунної системи, помер у вівторок, 11 січня, о 1.15 ранку у віці 65 років.

Про це повідомив його прес-секретар Роберто Куїль, передає Час Пік.

10 січня Куїльо оголосив, що глава Європарламенту, поміщений на лікування в онкологічний центр італійського міста Авіано, скасував всі заплановані з його участю офіційні заходи.

Це стало його другою госпіталізацією За останній час. Раніше Сассолі потрапив до лікарні 15 вересня через важку пневмонію. Її причиною не був коронавірус.

У грудні Сассолі заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на переобрання до Європейського парламенту. Вибори його наступника на другу половину парламентського терміну були призначені на 13 січня.

Італійський журналіст і телеведучий, член Демократичної партії Давид Сассолі був обраний до Європарламенту в 2009 році. З 2014 по 2019 роки він був віце-головою Європарламенту, а потім очолив його. 30 квітня 2021 року МЗС Росії ввів санкції проти Сассолі (йому закритий в'їзд до Росії) і кількох інших посадових осіб ЄС у відповідь на санкції, введені структурами Євросоюзу щодо Росії після отруєння Олексія Навального.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: