17.01.2022, 16:12

Атака на Абу-Дабі: вибухнули три нафтові танкери, почалася пожежа в аеропорту, є загиблі

Марина Началова | Всі новини автора

У столиці ОАЕ Абу-Дабі, ймовірно, в результаті атаки з безпілотників прогриміли вибухи на ключовому нафтовому об'єкті, загинуло 3 людини.

Єменські повстанці-хусіти заявили про свою причетність до атаки, але не надали детальної інформації, передає Час Пік з посиланням на The Guardian.

Поліція Об'єднаних Арабських Еміратів ідентифікувала загиблих як двох громадян Індії та одного пакистанця. Три транспортні танкери спалахнули в промисловій зоні, де державна енергетична компанія Абу-Дабі керує мережею трубопроводів та сховищем нафтових танкерів, а ще одна пожежа виникла на будівельному майданчику в міжнародному аеропорту Абу-Дабі.

Пожежа в аеропорту Абу-Дабі була охарактеризована поліцією як "незначна". Загоряння відбулося в частині міжнародного аеропорту, яка ще будується.

Попередньо поліція встановила, що у двох районах було скинуто невеликі об'єкти - ймовірно, з дронів, - які могли спричинити вибух і пожежу.

Інцидент стався у той час, коли в Ємені вже кілька років триває війна, і судно під еміратським прапором було нещодавно захоплене хуситами. Абу-Дабі значною мірою вивів свої національні сили з конфлікту, але, як і раніше, підтримує там місцеві ополчення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: