17.03.2022, 13:53

Сейм Литви ухвалив резолюцію із закликом до ООН закрити небо над Україною

Сейм Литвы

Сейм Литовської Республіки слідом за парламентом Естонії одноголосно підтримав резолюцію із закликом до країн-членів ООН закрити небо над Україною.

Литовський Сейм підтримав резолюцію щодо забезпечення безпольотної зони над Україною для російської авіації. Про це повідомляє прес-служба парламенту Литви у Twiter, передає Час Пік.

Резолюцію "про активні заходи щодо забезпечення безпеки цивільного населення та критичної інфраструктури в Україні" одноголосно підтримали 100 членів Сейму.

"Сейм Литовської Республіки одноголосно ухвалив резолюцію із закликом до ООН негайно вжити заходів щодо забезпечення безпольотної зони над Україною, щоб зупинити масову загибель мирного населення", – йдеться у повідомленні.

Сейм звертається до парламентів демократичних країн із закликом, доки готуються технічні заходи щодо забезпечення безпольотної зони, домагатися відкриття гуманітарних коридорів на території України. Зокрема, використовуючи механізм ООН або створивши коаліцію бажаючих та здатних держав, щоб дозволити громадянському населенню безпечно залишити зони бойових дій та території, незаконно окуповані та контрольовані рф, а також захистити гуманітарні конвої.

"Одноголосно! Литовська Республіка стала другою країною, парламент якої прийняв рішення із закликом про закриття неба України від російського агресора та надання гуманітарних коридорів для населення окупованих міст.

Закликаю інші парламенти до рішучих дій. Відкрийте свої серця - закрийте небо над Україною", - написав у Facebook голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк