19.03.2022, 12:58

Британія вводить санкції на експорт у росію товарів подвійного призначення та технологій

Британия вводит санкции против России

В уряді Великобританії анонсували санкції на експорт товарів подвійного призначення та технологій у рф.

Поряд із фінансово-економічними санкціями щодо російської федерації, що набрали чинності в результаті постанови уряду Великобританії від 1 березня, буде накладено обмеження на експорт з Британії до росії товарів подвійного призначення та високотехнологічної продукції. Про це йдеться в офіційному коментарі Міністерства закордонних справ Великобританії, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Окрім фінансових заходів за повним узгодженням зі Сполученими штатами Америки та ЄС ми введемо в дію нові торгові обмеження та жорсткий експортний контроль, аналогічний тому, який вже реалізують США. Ми висунемо новий закон, який заборонятиме експорт у росію всіх товарів подвійного призначення, включаючи високотехнологічну продукцію та критично важливе технологічне обладнання, а також комплектуючі у різних секторах, включаючи електроніку, телекомунікації та сферу космосу", - заявили у МЗС Великобританії.

Заборонені будь-які фінансові операції з Центральним банком росії, міністерством фінансів росії та російським Фондом національного добробуту. З 12 березня від SWIFT відключено сім російських банків.

Ці заходи щодо структур, які вже під санкціями, вжиті у співпраці зі США та ЄС гарантують, що російські банки більше не зможуть користуватися SWIFT для транзакцій з банками в будь-якій країні, незалежно від того, чи ввела ця країна санкції проти росії.

"Нові повноваження також дозволять нам заборонити російським державним і приватним компаніям залучати кошти у Великій Британії, заборонити операції з їхніми цінними паперами та надання кредитів. Ми також обмежимо суму грошей, доступну для отримання громадянами росії за депозитами на їхніх банківських рахунках у Великій Британії. Активи сотень юридичних осіб і фізичних осіб будуть заморожені, зокрема, виробників, які спонсорують військову машину росії та президента путіна", – йдеться у заяві МЗС Великої Британії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк