24.03.2022, 12:39

"Полетіти ці ракети все одно не зможуть": рф переводить підприємства ВПК на цілодобовий режим роботи

Иллюстративное фото / Открытый источник

Генштаб ЗСУ повідомив про рішення росії перевести підприємства з виробництва ракет "Калібр" та "Смерч" на цілодобовий режим роботи. Чи варто цього боятися? Керівник програми "ВПК та оборона" Українського інституту майбутнього висловив свою думку.

рф переводить свій оборонно-промисловий комплекс в режим цілодобової роботи. На думку Володимира Пікузо, перш за все це означає, що загарбник видохся. Про це один із найкращих фахівців української оборонки розповів у Facebook, передає Час Пік.

Він наголосив, що закінчення боєприпасів однозначно означає закінчення ресурсу систем ведення вогню.

"Єдиний фактор війни, в якому РФ мала безперечну перевагу – ракетне озброєння. І це озброєння просто закінчилось. РФ прорахувалась абсолютно у всьому і це означає, що Перемога України – це справа часу.

В оголошенні йдеться саме про боєприпаси (ракети). За всіма технічними вимогами та правилами, що діють у військово-промисловому комплексі, кількість вироблених боєприпасів приблизно дорівнює технічній здатності систем вогню випускати ці боєприпаси по супротивнику.

Ще більш простими словами, якщо ракетна система «Калібр» може випустити 20 крилатих ракет 3М-14Э, то завод з виробництва ракет отрумує замовлення на 20 ракет...", - пише Пікузо.

Він також зазначив, що комплектуючі та складові частини для ракет виробляються в тисячах кілометрів одна від одної, і "необхідно в умовах тотальної економічної кризи вирішувати проблему транспортування таких спецвантажів".

"У виробництві ракет для "Калібру" тільки серед російських виробників задіяні: Науково-дослідний технологічний інститут імені П. І. Снєгірьова – Московська область, місто Балашиха, Дослідно-конструкторське бюро "Новатор" імені Люльєва Л.В. – м. Єкатеринбург, Омське машинобудівне конструкторське бюро – м. Омськ, ПАТ "ОДК-Сатурн" - м. Рибінськ, Державний НДІ Приладобудування – м. Москва, УПКБ "Деталь" – Свердловська область, ВАТ "НПП Радар ММС" – м. Санкт-Петербург...", - пише Пікузо.

Також Володимир Пікузо уточнив, що без високотехнологічної продукції для ВПК росія не зможе створювати сучасну зброю.

"В умовах тотального ембарго європейські виробники високотехнолгічної продукції для ВПК відріжуть РФ від високих воєнних технолгій. Таким чином, не важливо, скільки росія наштампує болванок для ракет. Полетіти ці ракети все одно не зможуть без "французського мозоку" та "німецького двигуна".

Стратегічно Україна вже перемогла навіть у суто військовому плані. Чекаємо, доки керівництво РФ змириться з цим фактом", - пише Пікузо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк