26.03.2022, 22:32

Виступ Байдена у Варшаві щодо війни в Україні: головні заяви

байден

У суботу, 26 березня, президент США Джо Байден виступив із промовою у Варшаві. Насамперед його промова стосувалася війни в Україні.

Час Пік розповість про головні заяви американського лідера з посиланням на трансляцію його виступу на YouTube.

  • Байден підтвердив, що США на боці України: "Я хочу, щоб ви знали, ми з вами, Америка з вами!".
  • Заходу слід готуватися до "довгої майбутньої боротьби" між демократією та автократією: "Зараз Україна - на передовій лінії у боротьбі за демократію та за свободу".
  • Байден спростував розширення НАТО: "Неправда, що ми маємо намір розширювати НАТО. Це брехня, яку поширює росія".
  • В результаті антиросійських санкцій економіка рф впала наполовину, а рубль нічого не вартий. У цьому росіяни мають звинувачувати путіна. Те, що вже сталося у рф - велика гуманітарна катастрофа.
  • Байден застеріг путіна від нападу на країни НАТО: "Країни НАТО - одне ціле, тому путін не повинен навіть думати атакувати їх".
  • Байден зазначив, що США пропонували Кремлю реальні варіанти стабілізації ситуації, проте російська влада їх відкинула, а також стверджували: "Ні, це тільки навчання, ми не збираємося нападати".
  • "Путін не повинен залишитись при владі!", - заявив Байден.

Пізніше кореспондент видання Bloomberg повідомила в Twitter, що в Білому домі пояснили останній вислів Байдена. Представник Білого дому уточнив, що не йшлося про повалення влади путіна.

"Точка зору президента полягала в тому, що путіну не можна дозволяти здійснювати владу над своїми сусідами або над регіоном. Він не обговорював владу путіна в росії або зміну режиму", - заявив представник Білого дому, який відмовився назвати своє ім'я після слів Байдена: "Цей людина не може залишатись при владі", - поінформувала кореспондент.

За інформацією CNN, у путіна також відреагували на ці слова.

"У відповідь на коментар Байдена про те, що путін "не може залишатися при владі". Прес-секретар Кремля Пєсков сказав мені: "Це не повинен вирішувати містер Байден. Це має бути лише вибір народу російської федерації", - написав у Twitter кореспондент видання.

Читайте також: Байден назвав путіна м'ясником після зустрічі з українськими біженцями у Варшаві

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: