31.03.2022, 09:56

Словаччина висилає з країни 35 російських дипломатів

Словакия высылает 35 российских дипломатов

У Словаччині ухвалено рішення про скорочення кількості співробітників російського посольства у Братиславі на 35 осіб. У МЗС Словаччини вважають, що їхня діяльність була прикриттям для шпигунства.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ Словаччини, причиною висилки є підозра у шпигунстві, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Цей крок є неминучою відповіддю на продовження діяльності співробітників російського посольства, яка суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини, інтересам Словацької Республіки та зусиллям щодо розвитку партнерських відносин з російською федерацією", - йдеться в повідомленні.

Зазвичай таким формулюванням дипломатичною мовою висловлюють підозру у проведенні розвідувальної інформації та шпигунстві.

Коли російські дипломати мають покинути Словаччину - не повідомляється.

Масове вислання співробітників російського посольства відбулася після аналогічних кроків інших європейських країн. Нагадаємо, Польща минулого тижня звинуватила у шпигунстві та зобов'язала залишити країну 45 російських дипломатів. Чехія, Бельгія, Ірландія та Нідерланди також оголосили про висилку дипломатів рф.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк